Presentació de l’Etapa del Tour, divendres 26 de juliol a les 19.30h

etape barcelona andorra onvelo

Aquest divendres, 26 de juliol, Onveló serà l’escenari de la presentació de la segona edició de  ‘L’Etape Barcelona-Andorra by Le Tour de France’. I és que les carreteres que uneixen Barcelona i Andorra viuran el proper 14 de setembre la marxa cicloturista que recorda la setena etapa del Tour de França del 2009, que va recórrer els 232 quilòmetres que separen la capital catalana i el port de muntanya d’Arcalís (Andorra).

En aquesta presentació es podrà copsar de primerà mà la duresa d’aquesta prova. Els participants hauran de fer front a una jornada dura, de 232 quilòmetres, que comptarà amb l’ascensió a un port de primera categoria, el Coll de Serra-Seca, i a un altre de categoria especial, el d’Arcalís, on finalitzarà la cursa.

La principal novetat d’aquesta edició serà el canvi d’emplaçament de la sortida que, a diferència de l’any passat, se situarà a les instal·lacions de la Universitat de Barcelona (UB), a l’avinguda Diagonal, amb l’objectiu d’oferir un primer tram d’etapa més pla per als ciclistes, que, d’aquesta manera, evitaran pujar per la carretera de l’Arrabassada.

Una vegada arribin a Molins de Rei, els participants enfilaran direcció Manresa per ascendir els dos primers ports, previs al Coll de Serra-Seca, amb el que començaran el tram pirinenc de la cursa.

Després de passar per La Seu d’Urgell, les bicicletes trepitjaran terra andorrana, per on transcorreran els últims 40 quilòmetres de la prova, que culminarà al capdamunt del port d’Arcalís, a 2.240 metres d’altura.

Els organitzadors esperen arribar fins als 1.000 participants i superar així els 600 que es van apuntar a la passada edició. L’any 2012 va guanyar l’hondureny Milton Ramos amb un temps de vuit hores i quaranta minuts.